Expo Itinerant Pesca Neta

Expo Itinerant Pesca Neta

  • Autor de la entrada: REDACCIÓ

  • Publicació: 28/06/2021

 L’exposició itinerant “Pesca Neta: cap a una mar blava” ha estat organitzada per la Federació Nacional de Confraries de Catalunya. 

Pesca Neta (https://pescaneta.com/) és un projecte que pretén reduir a la mínima expressió la presència d’elements contaminants al Mar Mediterrani. Segons estudis desenvolupats pel Fons Mundial per la Natura (WWF) el 95% dels residus que hi ha al nostre mar són plàstics o microplàstics. Per aquest motiu, les diferents confraries catalanes han unit esforços per crear “pescaNeta”, que ha de servir per conscienciar i eliminar els residus contaminants que estan presents al nostre mar. 

Per executar aquesta ambiciosa acció els pescadors han assumit la responsabilitat d’agafar tots els plàstics, llaunes o altres objectes que puguin capturar amb les xarxes i portar-ho a port amb l’objectiu de quantificar i eliminar aquests residus del Mediterrani. A més, totes les dades queden enregistrades en una APP on tots els pescadors de les confraries introdueixen el volum de residus capturats per tal de tenir un control de tot allò que es recull. D’aquesta forma es podrà establir un control de tots els elements contaminants que s’eliminen del Mar Mediterrani per poder-los donar una segona vida. 

L’exposició vol mostrar el desenvolupament del projecte i els primers resultats obtinguts així com conscienciar a la població de l’impacte que tenen els residus plàstics que arriben al mar. 

Apunta't a la nostra newsletter