Divendres passat es va fer la primera jornada amb estudiants de l’INS El Pedró de l’Escala. El projecte compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Acció i Agenda Rural i els Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).
Més d’un centenar d’alumnes de 3r d’ESO l’INS El Pedró de l’Escala van assistir a la jornada educativa La Mar de Net, que s’emmarca en el projecte Pesca Neta. La jornada, que es va celebrar divendres passat, 17 de març, al Museu de l’Anxova i la Sal de l’Escala (Masle) va començar amb una ponència del director de la Fundació per a la Creativació, Miquel Àngel Oliva, sobre innovació i creació i va continuar amb una ponència del Patró Major de la Confraria de Pescadors de l’Escala, Josep Lluís Sureda, sobre la realitat del sector. Seguidament, va començar un taller participatiu sobre biodiversitat marina a càrrec de la Fundació CRAM on l’alumnat va poder participar activament. El taller tenia com a objectiu fomentar la presa de consciència a partir de la seva implicació en la reducció dels residus plàstics per preservar la biodiversitat de les espècies marines. La xerrada que va cloure la sessió matinal va anar a càrrec de la biòloga i dinamitzadora del projecte Pesca Neta, Stefania Minuto, i va servir per explicar detalladament el projecte educatiu La Mar de Net i la iniciativa de Pesca Neta.
Finalment, la jornada va acabar amb una recollida i classificació de residus a la platja Rec del Molí de Sant Martí d’Empúries (l’Escala) i l’alumnat va recollir un total de 22 quilos de brossa i plàstics en només trenta minuts. La valoració, tant per part de l’institut com de l’organització va ser d’allò més positiva i enriquidora.
LA MAR DE NET. Aquesta setmana, divendres 24 de març, la jornada també es desenvoluparà a l’Estartit amb l’alumnat de 5è i 6è de l’Escola Portitxol.
La Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i la Fundació per a la Creativació continuen, un any més, la seva aposta per conscienciar a infants i joves de les comarques del litoral gironí sobre la contaminació del nostre mar a través del projecte educatiu La Mar de Net, que s’emmarca dins la iniciativa global Pesca Neta. L’objectiu és explicar la tasca que fan els pescadors i pescadores del litoral amb la recollida de plàstics que troben al mar. I, a partir d’aquest coneixement, idear projectes pel seu municipi o entorn proper per tal de minimitzar l’impacte humà, tenir cura i protegir el medi marí.
El projecte compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Acció i Agenda Rural i els Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).
PROJECTE PESCA NETA. Pesca Neta neix el setembre de 2020 com un projecte de les confraries de Catalunya per a ajudar a netejar la mar de tots els residus que arriben a les xarxes dels pescadors. Un projecte per a netejar el Mediterrani i garantir la correcta gestió de tots els residus recuperats. Actualment, al projecte Pesca Neta hi participen els 33 ports de les confraries de Barcelona, Tarragona i Girona. El que suposa un total de més de 600 embarcacions de pesca.